» Hírek, újdonságok

Bánkitó Fesztivál - Bánk

Időpont: 2015.07.16-18.

Mindenkinek több oldala van, de legalább 2
Szerinted?

Az idei Bánkitó Fesztivál résztvevő szervezetei számos kulturális, társadalmi kérdést és problémát vizsgálnak a művészet partján, közösségi - interaktív eszközökkel. Nézd meg a tó túlsó oldaláról és gondold újra te is. Július 16-17-18

Elfogytak a Bánkitó Early Bird bérletek , I. elővételben március 19-től június 1-ig az alábbi árakon lehet kedvezményes napijegyhez és bérlethez jutni: bérlet 11000,- Ft, napijegy 4500,- Ft, sátorjegy 1500,- Ft.

Az idei programról:

- Zenei -

Az idei fellépők között lesz az Északi Színpadon és a Tószínpadon az Antonia Vai, a Middlemist Red, a Képzelt Város, a Csaknekedkislány, Szabó Benedek és a Galaxisok, a Fran Palermo vagy a Bohemian Betyars. A BAR 72 színpadon biztosan megforul még Bernáthy Zsiga, Colourblock, Naga & Péter Bernáth, Norwell és Monolit. Az S*10 mellé idén a Tilos és a Robur Busz is külön helyszínt csinálnak, így összesen 6 stage lesz.



- Művészet és Aktivizmus -

A művészet és aktivizmus hívószavára épülő programok célja egy olyan civil és kulturális platform létrehozása, amely különböző szervezeteknek és szellemi műhelyeknek biztosít bemutatkozási és kapcsolatteremtési lehetőséget. Az előző évekhez hasonlóan arra bíztatjuk a résztvevő csoportokat, hogy egymással együttműködve, egymás eszköztárát és tudását felhasználva hozzanak létre olyan „fesztiválbarát"programokat, amelyek egy-egy aktuális (szakmai/társadalmi/közéleti) probléma megismerését és megértését segítik. A fesztivál idei szlogenjéből kiindulva a központi téma a többoldalúság: az ember lehetséges szerepeinek sokfélesége, a tudatos állampolgári részvétel és az azt elősegítő társadalmi aktivitás alternatív formái.

A folyamatosan bővülő együttműködők listáján szerepelnek szellemi műhelyek, mint a Mérei Szakkollégium , a Romakép Műhely , vagy a Kettős Mérce . Kulturális egyesületek, mint a tranzit.hu vagy a Magyarhangya . Az egyre erősödő színházi vonalat fogja képviselni többek között a Tünet Együttes és a Független Színház , valamint Feuer Yvette művészeti vezetésével a Lakon működő Bohócok a láthatáron csoport ifjúsági fórumszínházi előadása. Már biztosan a fesztiválon lesz a Szivárvány Misszió , az UCCU Roma Informális Oktatási Alapítvány és a Food not Bombs . A listát folyamatosan bővítjük. :)
http://bankitofesztival.hu/
Programajánló