Ipoly Erdő Zrt. » Erdei vendégházak

Wenckheim Ház

2011.09.08
2016.06.24
Festői erdei környezetben találjuk az Ipoly Erdő Zrt. nagyoroszi Wenckheim-ház -át, mely a Börzsöny hegység belsejében, 600 méterrel a tengerszint felett nyújt zavartalan kikapcsolódást az idelátogatóknak.

Festői erdei környezetben találjuk az Ipoly Erdő Zrt. nagyorosziWenckheim-ház-át, mely a Börzsöny hegység belsejében, 600 méterrel a tengerszint felett nyújt zavartalan kikapcsolódást az idelátogatóknak.

A vadászkastély 1910 táján
Szálláshelyek: 7db két ágyas és 1 db három ágyas szoba.

A Wenckheim-vendégházelődjét eredetileg a Nagyoroszi felett emelkedő hegyekben több ezer hold uradalmi erdőbirtokkal rendelkező és példaértékűen gazdálkodó gr. Berchtold Miklós építette, 1905-ben. Végleges, ma látható formáját 1910-1911 között nyerte el az akkor vadászkastélyként funkcionáló épület. A gróf halála után özvegye az erdőterületet, a vadászati jogot és a kastélyt is a Békés megyei mágnás családból származó, gr. Wenckheim Józsefnek adta el. A szenvedélyes vadász 1930-ban a kastély felett emelkedő 617 méter magas, lapos tetejű Csurgó-fejezet hegyen repülőteret alakítatott ki, első magyar lajstromozású, három üléses, angol sport magánrepülőgépe számára. A számtalan főúri vadászvendéget látott épületet 1945-ben államosították. 1946-49 között vadásztársaságok kezelték, majd a Börzsönyi Állami Erdőgazdaság birtokába került. Jelenleg a jogutód, az Ipoly Erdő Zrt. a ház gondos gazdája.

A korhű stílusban helyreállított és felújított, de a mai modern igényeket is kielégítő vendégházban, a kényelmes elszállásolásról 7 darab két ágyas és 1 darab három ágyas szoba, étkező- éstársalgóhelyiségek gondoskodnak.

Éttermünkben házias és vadételekkel egyaránt várjuk vendégeinket.

Kiknek ajánljuk?

A Wenckheim-ház ideális helyszíne kis létszámú baráti és családiösszejöveteleknek, üzleti tárgyalásoknak, konferenciáknak.

A Börzsöny erdős tája, a területen megtalálható gímszarvas-, muflon-, őz- és vaddisznóállomány vadászélményekben gazdag kikapcsolódást, aktív pihenést biztosít a ház vendégei számára. A térség idegenforgalmi látványosságai kellemes kirándulási lehetőségeket is kínálnak. Vállaljuk vezetett erdei túrák, csoportos kirándulások, vadmegfigyelés, természet- és vadállatfotózás, vadászat, lovas kocsizás, lovaglás megszervezését is.

Megközelítés : 2/A - 2-es úton Budapest-Rétság-Nagyoroszi útvonalon, majd a településen a vasútállomás után bal kéz felé elkanyarodni, és követni a vendégházat jelző táblát (aszfalt út mellett). A régi laktanya területének elhagyása után kb. 3 km-re - a Pénzásás-nyereg kereszteződésében - ismét bal kéz felé kell tartani, az erdőben tovább emelkedő aszfaltúton.

Cím: 2643 Diósjenői Erdészet; Nagyoroszi külterület
GPS: 47.992364° / 19.02017°
Telefon: Rácz Edina +36 20 771 6810 (H-P 8h-16h)
Mobil: 20/4898119; 20/4687030
E-mail: edina.wenckheim@gmail.com
Kapcsolattartó: Rácz Edina
Erdészetvezető: Zanati László
http://www.erdeihazak.hu/szallas/premium-szallasok/wenckheim-haz