Települések » Drégelypalánk » Szállás

Kemencés vendégház

Drégelypalánk
2010.05.13
2015.11.29
Kemencés Vendégház (vendégház)
2646 Drégelypalánk, Vasút u. 23.
Telefon: +36 70 603 3312
Részletek, szállásfoglalás
(szallashegyek.hu)
Leírás

A Kemencés Vendégház a Nógrád megyei Drégelypalánkon fogadja az igazi tartalmas pihenést, és aktív programokat összefogni szerető családok, baráti társaságok jelentkezését. A Duna-Ipoly Nemzeti Park látványos környezete kevéssé ismert. A Drégelyi-vár, Szondy várav iszont annál jobban. A település egyik oldalán a Börzsöny, másikon a vadregényes Ipoly folyó. A táj szépségei mellett horgászni, fürödni, evezni lehet az Ipolyban, bérvadászati lehetőség a vadászterületen, túrázni a Börzsöny északi oldalán. Az Ipoly-völgy ideális kerékpártúra útvonal.

Szálláshely

A ház egyszerre 8 fő részére biztosít szálláslehetőséget, egyszerre azonban minden esetben csak egy csoport fogadását vállaljuk Vendégeink zavartalan pihenése érdekében. 3 hálószoba áll a Vendégek rendelkezésére: az első szobában 3 ágy, éjjeli szekrények, szekrény, fésülködő asztal, kályha; a másodikban 2 ágy, éjjeli szekrény, televízió, szekrény, asztal, székek és kályha; a harmadikban 3 ágy, éjjeli szekrény, szekrény, székek és kályha található. A szálláshelyen a szobákon kívül egy előszoba(fogas, cipősszekrény), egy konyha (teljesen felszerelt), egy fürdőszoba (kád, mosdó, wc) és egy üveges veranda szolgálja még a Vendégeink kényelmét, amely étkezésre, borozgatásra és beszélgetésre is kiválóan alkalmas. Az épületben kérjük a dohányzás mellőzését, erre az udvaron és a teraszon biztosítunk lehetőséget. A tágas, fás udvar igazán ideális hely pihenésre, olvasásra, a kisebbeknek a szaladgálásra és egy kellemes szalonnasütésre egyaránt.

Étkezési lehetőség

A vendégház konyhája teljesen felszerelve várja vendégeit, a főzéshezgáztűzhely, edények, mikrohullámú sütő áll látogatóink rendelkezésére. Hétköznap Drégelypalánkon előzetes egyeztetéssel menü rendelkező a Várkapitány Étteremben, hétvégénként eszpresszóként működik. További étkezési lehetőség található a szomszédos Honton: Ibinél lehet pizzázni. A határ túloldalán található Ipolyság (mai neve: Sahy) településen többféle étterem is található, melyeket érdemes felkeresni - akár egy kirándulással egybekötve.

Szolgáltatások, felszereltség

A ház udvarán tűzrakó-hely várja a szabadban főzés és sütés szerelmeseit,az üveges veranda és a kerti bútorok a pihenéshez nyújtanak kényelmet. A kisebbek részére hinta, gyűrűkarika, homokozó, gyerekjátékok és társasjátékok biztosítanak lehetőséget a szórakozásra. A télen és fűtési szezonban is van mód a házban pihenni, ekkor a fűtésért 1000 Ft / nap díjat számítunk. A ház hátsó udvarán 2009-ben készült el a kerti kemence, melyben a háziak is vállalják lepény, pizza, pogácsa és további kemencés ételek készítését. Tavasztól késő őszig mindig lehet gyümölcsöt szüretelni az epertől kezdve a málnán, ribizlin át az almáig, körtéig, dióig bezárólag. A leszüretelt gyümölcsbefőzésére is van lehetőség. A szomszéd házban szauna található, amit igény és megbeszélés esetén a háziak - külön díj ellenében - a Vendégek rendelkezésére bocsátanak. Néhány kerékpárt is tudnak a háziak biztosítani a kalandvágyó és a környéket felfedezni kívánó Vendégek részére, de a település teleházában is bérelhető néhány bicikli.

Érkezés és távozás

Érkezés: 14 órától tudják elfoglalni a szállást. Távozás: 11 óráig szíveskedjenek elhagyni azt.  (amennyiben Önök előtt vagy után nincs vendégünk, ettől eltérő időpont is lehet, érkezés előtt egyeztessünk) 

Előleg/foglaló mértéke

A végösszeg 10%-át kell előre utalni foglalóként vagy min. 5000,- Ft-ot.

Összes férőhelyek és pótágyak száma

3 szoba, 8 fő

Nyitva tartás

Egész évben

Részletek, szállásfoglalás
(szallashegyek.hu)
Szobák
3 hálószobás vendégház (3 hálószobás vendégház)
Férőhely: 5

3 hálószoba áll a Vendégek rendelkezésére: az első szobában 3 ágy, éjjeli szekrények, szekrény, fésülködő asztal, kályha; a másodikban 2 ágy, éjjeli szekrény, televízió, szekrény, asztal, székek és kályha; a harmadikban 3 ágy, éjjeli szekrény, szekrény, székek és kályha található.

Szolgáltatások
szolgáltatások:
kerthelyiség, grillezési lehetőség, bográcsozási lehetőség, saját konyha
fizetés:
készpénz, MKB szépkártya, OTP szépkártya, KH szépkártya, szépkártya szabadidő zseb, szépkártya szállás zseb, szépkártya vendéglátás zseb
szabadidő:
kerékpár kölcsönzés helyben, játszótér, túra, horgászás a közelben, vadászat közelben
Programajánló