Települések » Kemence » Szállás

Mikla Vendégház

2015.11.29
2015.11.29
Mikla Vendégház (vendégház)
2638 Kemence, Fő út 59.
Telefon: +36 70 603 3312
Részletek, szállásfoglalás
(szallashegyek.hu)
Leírás

A Mikla-ház közvetlenül az erdő és a patak közelében található, egész évben a vendégek rendelkezésére áll. A 100 m2-es parasztház 2004-ben teljes felújításon esett át. 5 fő kényelmes elhelyezését teszi lehetővé, de igény szerint több vendég fogadására is alkalmas.

Az épületben 2 szoba, konyha-nappali, fürdőszoba, spejz található. A konyha teljesen felszerelt. A nappaliban TV, DVD-lejátszó. Téli időszakban a fűtést fatüzeléses kazán biztosítja. A kertben tűzrakóhely, kerti bútorok rendelkezésre állnak. Hinta, mászóka, homokozó várja a gyerekes családokat. Parkolási lehetőség az udvarban.  Ágyneműt, tisztítószereket biztosítunk.  A ház közelében pizzéria, kb. 1,5 km-re erdei strand.

A Börzsöny hegység egyik legszebb helyén fekszik Kemence, az Ipoly-völgy legrégibb falvainak egyike, ősi palóc falu. A települést festői környezet veszi körül. Az egész falu a Börzsöny oldalába simul, melyet a faluról elnevezett patak szel ketté, ami az Ipolyba torkollik. A település az egykori Hunt család egyik tagjának, Godónak birtoka volt. Nevét őrzi a falu mellett, a Fekete-patak völgye feletti magaslaton álló Godó-vár romja. A volt erdei vasút telephelyén létrehozott erdészeti és kisvasúti múzeum felújítva és felújításra várva mutatja be az elmúlt évtizedek mozdonyait és szállítóeszközeit, köztük ritkaságokat. A múzeum mellől indul útjára a kemencei erdei vasút. A település a Szobról Parassapusztáig vezető 12-es számú útról érhető el, Vámosmikola és Bernecebaráti között fekszik. Diósjenő-Nógrád felől rövidebb és hangulatosabb úton az erdőn keresztül is megközelíthető.  Látnivalók: Volt megyeháza, Kemencei Erdei Múzeum Vasút, Tájház  A közelben megtekinthető a nógrádi vár, valamint Nőtincsen a Seholsziget Élménypark kínál remek szórakozást. Itt fából készült játszótér, állatok, lovaglási lehetőség várja gyönyörű környezetben a vendégeket.

Érkezés és távozás

Bejelentkezés: 14:00-21:00 óráig Amennyiben később érkeznél, mint ahogy a szálláshely vendéget tud fogadni, kérjük, jelezd.

Kijelentkezés: 9:00-10:00 között

Portaszolgálat nyitva tartása

Érkezés előtt kérjük 1-2 nappal vegye fel a kapcsolatot az általunk megbízott személlyel aki átadja a vendégház kulcsait! Elérhetőség: +36 70 314 63 12, név Feketéné Krisztina.

Összes férőhelyek és pótágyak száma

A 2 szobában 6 fő kényelmesen helyet kap, plusz 2 db matracot is biztosítani tudunk igény szerint. 

Nyitva tartás

Egész évben üzemel.

Részletek, szállásfoglalás
(szallashegyek.hu)
Szobák
Önálló vendégház, 2 szobával, saját kerttel (Önálló vendégház)
Férőhely: 5 fő + 2 fő pótágyon, 1 gyerek gyerekágyon

I. szoba

  • 2 db szimpla ágy összetolható
  • a szobához 1 darab pótágy igényelhető (kanapé)
  • a szobához saját wc és fürdőszoba tartozik

II. szoba

  • 3 db szimpla ágy, 2 összetoltható
  • a szobához saját wc és fürdőszoba tartozik (fürdőkád)

 

Szolgáltatások
szolgáltatások:
saját parkoló, kerthelyiség, grillezési lehetőség, bográcsozási lehetőség
szabadidő:
kerékpár kölcsönzés helyben, játszótér, túra, horgászás a közelben, lovaglás közelben, vadászat közelben
Programajánló