Települések » Szokolya » Szállás

Diófáskert Vendégház

2015.09.28
2016.04.19
2624 Szokolya, Kolozsvári u. 13.
Telefon: +36 70 603 3312
Részletek, szállásfoglalás
(szallashegyek.hu)
Leírás

A múlt század hangulatát idéző három tágas szobában 10 fő (igény eserén pótágyazható) részére tudunk szálláslehetőséget biztosítani. A házban egy fürdőszoba (egyik szobából nyílik), és egy zuhanyozó (külön bejáratú) található, mindkettőben van WC. Felszerelt konyhában (gáztűzhely, hűtőgép, mikrohullámú sütő, kávéfőző, edények) a közös sütés-főzés-étkezés lehetősége adott.Nyári estéken a tágas veranda kellemes helyszíne a baráti együttlétnek, elmélyült beszélgetéseknek. A ház jellege miatt egy időben csak egy családot vagy társaságot fogadunk max. 11 főig.

A házat körülvevõ, patakparti, öreg diófák árnyékolta hatalmas kertben (közel futballpálya méretű!) kiépített grillezõ hely (tárcsa, bogrács, nyársak, grill), ping-pong asztal, trambulin, homokozó, lengõteke, hinták (gyerek, felnőtt és gyűrűhinta), kosárlabda palánk, kispályás focipálya, függőágy, hintaágy, nyugágyak, kerti és asztali társasjátékok, könyvek, kábeltévé várják a kellemes pihenésre vágyó vendégeket. A kert télen gyerekszánkózásra, nyáron labdajátékokra is alkalmas, de közel van a futballpálya és a kiépített falusi játszótér is.

A Falu:

Rendkívül szép természeti környezetben a Börzsöny hegység legnagyobb medencéjében fekszik és átszeli a Dél-Börzsöny vizeit összegyűjtő, gazdag élővilággal rendelkező Morgó (Török) patak.

Programok:

A faluban és környékén évszaktól függetlenül gazdag program várja a tartalmas kikapcsolódás után vágyó családokat, társaságokat: lovaglás, lovashintó (télen lovasszán), erdei akadálypálya, a közeli Kismaroson vízitúra, motocrosspálya, íjász lőtér és gombásztúrák).

Látnivalók a faluban és környékén:

Mányoki Ádám és Viski János festő emlékszobája Mányoki Ádám szülőháza. Református, Katolikus, és Baptista templom Kacár tanya ( a hagyományos falusi élet és a paraszti gazdálkodás bemutatása) (Gyep)sí-pálya felvonóval a Kántor dombon. Gorka Múzeum Verőcén

Erdei túrák:

Királyrét (kisvasút, erdei tó, kőbánya, grófi kastély), Nagyirtáspuszta,(Nagybörzsönyi Kisvasút), Törökmező, Kisinóc, Hideghegy, Csóványos, Reisner forrás, Nógrádi vár, Visegrád, Magyarkút, Lepence, Rám-szakadék, Kisoroszi szigetcsúcs, Márianosztra, Kóspallag, Diósjenő.

Fürdés : Duna-Homoksziget , Bánki tó, Nagyirtáspuszta

Horgásztúra : Királyrét, Diósjenő, Bánki tó, Törökmező, Kóspallag, Kismaros, Duna, Ipoly

Megközelítés:

Gépkocsival  Budapestről a 2A útról Vácnál Szob felé kell letérni, Kismarosra érve Szokolya felé fordulni. Szokolyára beérve a főút egy T-elágazásba fut, itt áll a Vendégház. Vonattal  Nyugati Pályaudvarról Szob felé induló vonatokkal Kismarosig, itt átszállás autóbuszra, vagy erdei vasútra, melyekről Szokolya első megállójánál kell leszállni. Kerékpárral a Kismarosig megépült Eurovelo kerékpárúton
Érkezés és távozás

A vendégházba érkezés 14 órától, a távozás 10 óráig lehetséges. Előzetes egyeztetés után korábbi érkezés.  

Összes férőhelyek és pótágyak száma

10 fő, 1 fő pótágyon

Nyitva tartás

március 31-től október 15-ig

Részletek, szállásfoglalás
(szallashegyek.hu)
Szobák
Önálló vendégház 3 szobás, 10 fős (önálló vendégház 10 fős)
Férőhely: 10 fő + 1 fő pótágyon, minimálisan foglalható létszám: 4

kúriaszerű ház, 3 szoba, konyha, kamra, fürdőszoba, zuhanyzó, veranda, óriás kert, kábeltévé

Szolgáltatások
szolgáltatások:
kerthelyiség, grillezési lehetőség, bográcsozási lehetőség, saját konyha, zárt parkoló
fizetés:
készpénz, átutalás
szabadidő:
asztalitenisz, teke, játszótér, túra, horgászás a közelben, lovaglás közelben, lengőteke
Programajánló