Települések » Szokolya » Szállás

Hagyományok Vendégháza

2017.01.27
2017.01.27
Hagyományok Vendégháza (falusi szálláshely)
2624 Szokolya, Hunyadi u. 23.
Telefon: +36 70 603 3312
Részletek, szállásfoglalás
(szallashegyek.hu)
Leírás

Vendégházunkat elsősorban azoknak ajánljuk, akik kedvelik a vidéki életformát, érdeklődnek az önfenntartás, a megújuló energiák, hagyományos paraszti gazdálkodás, kézműves kismesterségek, és a népi építészet iránt. Programjainkat a Kacár tanya szolgáltatja, ahol mindezeket a gyakorlatban kipróbálhatja, átélheti az alkotás örömét családja, barátai körében. A megszerzett tudást saját maga adhatja tovább gyermekeinek „apáról fiúra”.

Szállás min. 2 éjszakára foglalható. Az 1 éjszakás foglalások lehetőségét fenntartjuk a Kacár Tanya kézműves foglalkozásain résztvevők részére.

A házban 2 db 5 férőhelyes háló található. A két hálóhoz közös fürdőszoba tartozik. Ezenkívül egy tágas, búbos kemencés melegítő konyha szolgálja a vendégek kényelmét. 

A vendégház a Kacár tanyához tartozik - nevezhetnénk inkább gazdaságnak is - saját kétkezi munkával hoztuk létre sok év alatt. Található itt kenyérsütő kemence, széldaráló (a közelében egy kis tó), "talpasház" - benne egy kovácsműhely - kerekólak, juhhodály... és még sok minden, ami nem fért rá a képre. Egyebek közt egy pajta épület, ahol kézműves mesterségek is gyakorolhatók, nádból épített pásztorkunyhók. Minden építmény természetes alapanyagokból készült (és készül): sárból, fából, szalmából, nádból, szénából, stb., hiszen a legfontosabb vezérlőelv számunkra a magyarság népi kultúrájának megőrzése, annak újratanítása és továbbadása gyerekeinknek, a következő generációnak (tudásátörökítés). Látogasson el hozzánk családjával, gyermekeivel! Tavasztól késő őszig nyitva vagyunk szombatonként (10-től 14 óráig), ilyenkor (is) kipróbálhatók népi mesterségek, lehet az állatokkal és a hagyományos paraszti gazdálkodással, az önfentartás alapjaival ismerkedni.

Csoportokkal előre egyeztetünk (telefonon, e-mailen) hiszen sok olyan foglalkozás van, amelyhez előkészületek szükségesek (pl.: kenyérsütéshez előző nap kell kovászolni)! A szél, a nap, és a friss levegő állandó társaink, ennek megfelelő öltözetet (esetleg váltóruhát) javasolunk.

 

Lemondási feltételek

A vendégház foglaló bekéréssel dolgozik, lemondás esetén a foglaló nem jár vissza.

Érkezés és távozás

Bejelentkezés: 14 órától

Kijelentkezés: 10 óráig

Összes férőhelyek és pótágyak száma

10 fő, de amennyiben nagyobb létszámmal érkeznének sátorozási lehetőség adott, illetve ha hoznak hálózsákot, polifoam szivacsot többen is jöhetnek. 

Nyitva tartás

Egész évben

Részletek, szállásfoglalás
(szallashegyek.hu)
Szobák
5 fő-ig foglalható (félház)
Férőhely: 5

közös melegítőkonyha, zuhany, angol WC, saját parkoló, kert, szalonnasütés, sátorozási lehetőség, wifi

Min. 6 főtől foglalható (teljes ház)
Férőhely: 10 fő, minimálisan foglalható létszám: 6

melegítőkonyha, zuhany, angol WC + kisebb rendezvényekhez közösségi helyiség, kb. 25 főig, saját parkoló, kert, szalonnasütés, sátorozási lehetőség, wifi

Szolgáltatások
szolgáltatások:
saját parkoló, kerthelyiség, grillezési lehetőség, bográcsozási lehetőség, WiFi, nagy füves terület, kert
fizetés:
készpénz, átutalás
szabadidő:
lovaglás helyben, vadászat közelben, állatsimogató
Programajánló