» Sport, szórakozás

Nógrádi Vadaspark - Nógrád

A Nógrádi Vadaspark a Börzsöny lábánál, mintegy 50 kilométerre észak-északkeletre fekszik Budapesttől. A park 130 hektáron terül el, mely egyéni tulajdonban, családi gazdálkodás keretein belül működik

Kertünkben több mint 300 őshonos nagyvad él. Nálunk természetes élőhelyén csodálhatja meg a fenséges gímszarvasok és dámvadak viselkedését, a muflonkosok vad összecsapásait vagy épp a vaddisznó családok vidám csörtetését, de megtalálja életterét a vadnyúl, a fácán, a róka, a mókus és természetesen a legnemesebb ragadozó madarak is. A vadállományon kívül találkozhatnak a gazdaság terülelén élő háziállatokkal (macsákkal, kutyákkal, lovakkal, birkákkal, szamarakkal, marhákkal). és gondtalanul élvezhetik a természet közelségéből áradó nyugalmat.

Szolgáltatások

Esti vadles

Családoknak, csoportoknak, baráti társaságoknak ajánljuk. Esténként sötétedés előtt 2 órával kezdődik a program, a vendégeket a takarmányszállító pótkocsival visszük be a kertbe, ahol egy kényelmes, fedett magaslesről figyelhetik meg a kiszórt takarmányra gyülekező állatseregletet.A látogatók természetes közegükben találkozhatnak a Magyarországon honos nagyvadakkal.

Vadetetés közben megfigyelhetőek - a kis csíkos hátú vadmalacokon, muflon bárányokon át a hatalmas trófeát viselő szarvasbikákig, muflon kosokig, vaddisznó kanokig - a Nógrádi Vadaspark lakói. Munkatársaink a program keretében ismertetik az etetőhelyen megfigyelt állatok életvitelét, szokásait, viselkedési formáit és szívesen válaszolnak a vendégeink részéről felmerülő kérdésekre.

A program sötétedésig tart, időtartama: (1,5 - 2 óra.), díja: 1.500,- Ft/fő.

Természetfotózás, videózás

Mivel a kertben élő nagyvadállomány sűrűsége biztosítja a fotózás és videózás sikerét, így garantálni tudjuk, hogy minden vendégünk az általa választott témában, megfelelő kép- illetve videó anyaggal távozhat. A területen több helyen helyeztünk el speciálisan kialakított fotó és videó leseket, melyek alkalmasak a nyugodt és kényelmes megfigyelésre, a kulturált és biztonságos fotó és videofelvételek elkészítésére. Ezeket a megfigyelőállásokat úgy alakítottuk ki, hogy a legváltozatosabb növényi háttérrel rendelkezzenek. (Akác-, fenyő-, tölgyerdő, nádas, rét, etető...)

Ár: megegyezés alapján.

"Traktoros körséta..."

20-50 fős csoportokban ajánljuk, a délelőtti illetve, kora délutáni időpontokban.A program trófea bemutatóval kezdődik, egyben tájékoztatást adunk a vadasparkban található állatok életéről, szokásaikról, majd a traktor pótkocsiján körsétát teszünk a parkba. Bemutatjuk az erdei életközösséget, a vadgazdálkodással kapcsolatos berendezéseket, g ím- és dámszarvasainkat , m uflon nyájainkat , v addisznó kondáinkat és a parkhoz kapcsolódó területen legelésző szürkemarha, szamár, ló, és birka c

saládokat.

A program időtartama 2 óra, díja: 1.100 ,- Ft/fő

Vadhús bolt

A vadaspark területén vadhús bolt is működik. Nyitvatartás: Telefonos egyeztetés alapján, a hét minden napján, folyamatosan állunk kedves vásárlóink rendelkezésére.

Szállás

Vendégeinket a kert területén található 4 szobás, 10 vendég elhelyezésére alkalmas vadászházunkban tudjuk elhelyezni. 2-4 ágyas szobáink igényesen felszereltek, 10 fő elhelyezésére alkalmasak.

Konyhánkban - mely családias hangulatú - falusi ellátással, tájjellegű ételekkel szolgálunk. Specialitásunk a különleges vadételek, melyekkel az igazi ínyencek igényeit is ki tudjuk elégíteni. Nyári időszakban, kültéri látványkonyhánkkal nagyobblétszámú, akár 20 fős csoportok, fogadását és magas színvonalú kiszolgálását is meg tudjuk oldani.

Kapcsolat:

Telefon:
Telefon:
06-35 562-002
Fax:
Fax:
06 35 562 002
Mobiltelefon:
Mobiltelefon:
+36 30 445 6414
http://novad.hu/
Programajánló