» Hírek, újdonságok

A kemence-diósjenő erdészeti feltáróút nem átjárható!

Október 13-ától a hidak felújítási munkálatai miatt az erdészeti feltáró út nem átjárható!
A Diósjenőt Kemencével összekötő erdészeti magánút több helyen keresztezi a Kemence patakot, amelyeknél különféle hídszerkezetek biztosítják a biztonságos átkelést. Az Országos Kékkör projekt keretében két híd felújítását is előkészítettük ezen a szakaszon.

A részletes műszaki feltárás során világossá vált, hogy a hídpillérek megerősítésére is szükség van, mivel a patak áradása azokat alámosta. A helyreállítás miatt a jelenlegi teljes szerkezetet fel kell szedni, így ezeken a helyeken átmenő forgalom a munkálatok idején nem lehetséges. Az út ideiglenes kiváltására nincs lehetőség.

A hidak felújítását – melyek a diósjenői Mázsaház és Királykút között találhatóak - ez év október 13-től tudjuk elkezdeni és a munkálatok várhatóan ez év december 31-ig tartanak majd. Kemence elérése ez idő alatt, az arra jogosultak számára csak kerülő úton lesz lehetséges, illetve a királyházai szálláshelyek is csak ebből az irányból lesznek megközelíthetők.

A veszélyessé vált hidak felújítása elengedhetetlenül szükséges, kérjük szíves megértésüket a felújítás időtartama alatt. Beavatkozásaink nem fogják meghaladni a technológiailag szükséges mértéket.


Programajánló