» Hírek, újdonságok

FELHÍVÁS!

RÉGI KÉPEKET, TÁRGYAKAT, ÉLMÉNYEKET keresünk - Hamarosan megjelenik egy vasúttörténeti kiadvány
"Egy történelmi és helyismereti kalandra szólítjuk a kedves Olvasót, egy olyan világba szeretnénk elkalauzolni, amely a XIX. századba hív vissza minket, a nagy vasútépítések korába. Végigkísér a XX. századon, mely vegyessalátaként kínálta a finom vagy olykor savanykás láncszemeit a történelemnek. Nem puszta objektív tárlatvezetést szeretnénk tartani (talán ilyen nincs is), hanem a száraznál valamivel több, puszta tényleírásnál és néhány dátumfelsorakoztatónál jelentosen többet jelento szubjektív, személyes élményekkel is telített írást szeretnénk a Kedves Olvasó kezébe adni.

2011-ben 128 éve zakatol a királyréti erdõkben a kisvasút, 50 évesek a jelenleg szolgálatban álló dízelmozdonyok, a debreceni gyártású személykocsik, 1981-ben, 30 évvel ezelõtt egy nagyobb méretû felújítást, újjászületést követõen indult meg a jelenlegi nyomvonalon a forgalom, 1991-ben, 20 évvel ezelõtt a turista forgalom lebonyolítására specializálódott a vonal. A sok-sok évforduló szinte kötelez egy mementó elkészítésére.”

A fenti sorokkal indul egy tervezett új kötet, amelyben a szerzõk nevében kér a Királyréti Erdei Vasút segítséget. Sok szeretettel várunk a kisvasúthoz és történetéhez kötõdõ mindenféle fényképet, tárgyat, sõt élménybeszámolókat is. A fényképeket van lehetõségünk szkennelni, de örömmel vesszük a már digitalizált anyagot is. A gyûjtést 2011. március 31-ig tartjuk, majd ezt követõen elkészül egy felerészt szöveges, felerészt képes összeállítás, amely a kisvasút történetét mutatja be az 1893-as megépítésétõl napjainkig, és elõreláthatólag tavasz végén-nyár elején jelenik majd meg.

Az anyagokért nem leszünk hálátlanok, és az alábbi elérhetõségekre várjuk: E-mail: info@hajtanypalya.hu

Személyesen a kismarosi kisvasúti jegypénztárban: Kismaros, Szokolyai út 3 (nyitva szombat-vasárnap 9.00 – 17.50).
Postai úton: Királyréti Erdei Vasút Vasútüzeme 2624 Szokolya-Paphegy.
Információk: 06 30 86 96 751

Elõre is köszönjük!
Programajánló