» Hírek, újdonságok

Felhívás - Magosfa Alapítvány önkéntes akciót hirdet

Kismarosi táborunkban nem csak a fák lombjai öltenek lassan őszi színeket, hanem hamarosan a faházak is kiszínesednek. A kőépületeken már egy hónapja tart a nagymarosi Hód Kft. kivitelezésében az építkezés. Lassan kibontakoznak az új foglalkoztató épület alapvonalai, és a főépület is átalakul.

Nagy feladat vár ránk! A tábor faházainak festését, gondozását végezzük önkéntesek bevonásával. A feladatok szerteágazóak: a padlótól a tetőig szeretnénk jobb állapotba hozni az évek óta használatlanul álló épületeket. A kezdő lépések rövidesen megtörténnek, de a feladat mérete miatt több önkéntes akciót is meghirdetünk. Különösen a külső munkákkal kell sietnünk, hogy az időjárás rosszabbra fordulása ne kint érjen bennünket.

Legelőször 2011. szeptember 20-án, kedden a tetőket és a csatornákat tisztítjuk meg. Szeptember 26-án egy hétfői napon is várunk önkénteseket, mert mennyivel jobb fizikai munkával kezdeni a hetet! Október 7-én és 8-án (péntek, szombat) akár két napra is lehet jönni. Bulizós kedvűeknek megoldjuk az ott alvást is. Október 15-én egy klasszikus szombati önkéntesmunkában lehet részetek, lelazítással, őszi börzsönyi hangulattal.

Természetesen igyekszünk alkalmazkodni az egyedi igényekhez is, tehát ha valaki más időpontban szeretne festési tapasztalatokat szerezni, annak is adunk lehetőséget bizonyításra. Iskolához kapcsolódó, jelentősebb önkéntes csoportokat is várunk, akár kölcsönös előnyöket jelentő, hosszútávú kapcsolatok kiépítése céljából is.

A jelentkezéseket az alábbi jelentkezési lap kitöltésével is meg lehet tenni:
https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dC16Z1FRNkZJQzViT0JhMFBIWG9VekE6MQ


További információkkal Pataki Zsolt és Sólyom Barbara tud szolgálni. Érdeklődni központi számunkon és a 06 (20) 807-7503 -as telefonon, valamint a pzs.vac@gmail.com e-mail címen lehet.

Programajánló