» Hírek, újdonságok

Leitha Emlékév

2011. május 17-én lesz 140 éve, hogy Újpesten vízre bocsájtották az S.M.S. LEITHA monitort, Őfelsége I. Ferenc József császár és király dunai hadiflottájának második egységét.

A jeles évfordulót megünnepelendő a LAJTA Monitor Múzeumhajó felújításában közreműködő civil szervezetek – a Zoltán Gőzös Közhasznú Alapítvány, az EURÓPA Csoport, a Cs. és Kir. Dunaflottilla Hagyományőrző Egyesület, valamint a TIT – Hajózástörténeti, -Modellező és Hagyományőrző Egyesület - LAJTA EMLÉKBIZOTTSÁG-ot hoztak létre a 2011-es Emlékév szervezésére és a részletes programok megállapítására.

Aki teheti, látogasson el a hajó fedélzetére, melynek következő állomása Budapest (május 6-21.), majd Baja (május 24-június 1)

Belépődíjak és nyitvatartás

Egyéni látogatók belépődíja: 1.000 Ft (felnőtt), 500 Ft (diák).
Iskolás csoportoknak a belépés díjtalan (ehhez kérjük előzetesen regisztráljanak a lajtamonitor@hajosnep.hu címen). A elépőkből befolyó összeg a LEITHA Emlékév további programjainak megvalósítását szolgálja.

A Lajta Monitor Múzeumhajó azokon a napokon, amikor tárlatvezetés folyik a hajón, 9-18 óra között látogatható.

További információ a hajóról: http://lajtamonitor.hu/

A következő képeket egy hajókért rajongó úr bocsátotta rendelkezésünkre, akivel a hajón találkoztunk, sajnos mi nem vittünk magunkkal fotómasinát.

Programajánló