» Hírek, újdonságok

4 évszak a Börzsönyben túrasorozat - 2010-ben ismét!

2008 után ismét meghirdette a Váci Lakóterületi SE Túraszakosztálya a 4 évszak a Börzsönyben túrasorozatot, kibővített programmal.

Megkezdődött a 4 évszak a Börzsönyben túrasorozat, s a két évvel korábbihoz képest lényegesen nagyobb az érdeklődés. Akkor 21 teljesítő túrázott minden évszakban a hegységben, eddig több, mint 60-an kezdték meg a túrasorozatot, bízunk benne, hogy minél nagyobb számban sikerrel is veszik a feltételek támasztotta akadályt.

A feltételek: 8 megadott rendezvényből kell legalább 4 túrát sikeresen teljesíteni, mindegyik évszakban legalább egyet. Évszakonként 2-2 túrából lehet választani, s immár nem csupán gyalogos, hanem kerékpártúrák is vannak a műsorban.

Díjazás: kitűző és oklevél, valamennyi túrát teljesítők pedig külön érmet kapnak.

Az igazolólap már nem beszerezhető, hiszen az április 10-i Vízparti Ötvenes kerékpártúra volt az utolsó, ahol még el lehetett kezdeni a túrasorozatot, s még sikerrel teljesíthető 2010-ben.

Az idei program:

  • Január 9., Wass Albert-emléktúra, Verőce
  • Április 3., Teleki-túrák, Drégelypalánk/Kisinóc, rendező: Börzsöny Akciócsoport
  • Április 10., Vízparti Ötvenes (kerékpár) a Váci csata-emléktúra keretében, Zebegény/Vác (részletes információk a rendezvényről a http://www.felanaszalyra.atw.hu/ honlapon, a Váci csata-emléktúra hivatkozás alatt olvashatók)
  • Július 4., Erdőkerülő-túrák (gyalogos és kerékpáros), Nagyoroszi (részletes információk a rendezvényről a http://www.felanaszalyra.atw.hu/ honlapon, az Erdőkerülő-túráknál olvashatók)
  • Holló-kőtől Vörös-kőig - nyári éjszakai túra, Márianosztra-Nagymaros, vezetett túra, tervezett időpont: július 31., szombat este, részletes információk a Holló-kőtől Vörös-kőig hivatkozás alatt olvashatók
  • Október 10., Holló-kőtől Vörös-kőig - őszi nappali túra, Perőcsény-Nagybörzsöny vagy Ipolytölgyes, 15 ill. 20 km (választható), vezetett túra, részletes információk a Holló-kőtől Vörös-kőig hivatkozás alatt
  • Október 16., Börzsöny Vándortúra, Nagyoroszi, rendező: Börzsöny Akciócsoport
  • December 11., Börzsöny Vulkántúra, Királyrét, rendező: Börzsöny Akciócsoport

További információk a http://www.felanaszalyra.atw.hu/ honlapon érhetők el.

Programajánló