» Ipoly Erdő Zrt. » Bemutatkozás
Társaságunk a legnagyobb erdőgazdálkodó Nógrád megyében és Pest megye északi részén, amely a Cserhát és a Börzsöny hegység állami erdőterületeinek kezelését jelenti. Ennek a feladatnak stabil gazdálkodású ellátása hosszú szakmai múltra nyúlik vissza. Nem csak gazdasági partnereink számára nyújt elégedettséget a munkánk, hanem a társadalom erdővel kapcsolatos közjóléti szerepét és igényeit is (ökoturisztika, pihenés, aktív rekreáció, erdei iskolák, tanösvények, erdei vasutak, források védelme stb.) teljes mértékben betöltjük.
Az Ipoly Erdő Zrt. Pest és Nógrád megyében 64.000 hektár erdőterületen gazdálkodik. A működési terület közel egyenlő arányban foglalja magába a Börzsöny hegységet és a Cserhátot, valamint délnyugati részén érinti a Gödöllői-dombvidéket is.
Erdeinkben a természeti értékek mellett számos kultúrtörténeti emlékhely is fellelhető, így pl. Salgó vára, Drégelyvár, József főherceg emlékműve, Bársony István emléktábla Királyházán, Kittenberger és Fekete István „Rózsakunyhója” Kismaroson, vagy a tragikus múltú Foltán-kereszt Diósjenőn.
Programajánló