» Civil szervezetek » Sugárkankalin Turisztikai Egyesület » Programok
10 településen ezen a napon művészetekhez kötődő tevékenységek végzése: zene, tánc, irodalom, kézművesség, tárlatok, előadások, felolvasóestek, koncertek (Helyszínek:Drégelypalánk-Hont-Ipolyvece-Nagyoroszi-Borsosberény-Pusztaberki-Horpács-Dejtár-Érsekvadkert-Patak: mindenhol más, van ahol kiállítóterem, tájház, műv.ház, templom, közösségi ház, kalász-ház stb.)
A Sugárkankalin Turisztikai Egyesület 10 településére látogatók ezen a napon művészetekhez kapcsolódó tevékenységeket végeznek: zene, tánc, irodalom, kézművesség, tárlatok, előadások, felolvasóestek, koncertek, táncház, színházi előadás stb. Helyszínek: minden településen más, pl.: kiállítóterem, tájház, művelődési ház, templom, közösségi ház, kalász-ház stb.

Közös biciklitúrára hívjuk 2011. május 7-én, szombaton mindazokat, akik szeretnének egy sportos, baráti és élmény teli napot eltölteni a Börzsöny hegység lábánál, az Ipoly folyó völgyében található községeinkben.

Az egész napos, az aktív életformát népszerűsítő közel 40 km-es kerékpártúra során a résztvevők Nagyorosziból indulva, Horpácson, Patakon keresztül Dejtárig kerékpároznak, majd Ipolyvecét, Drégelypalánkot, érintve Ipolyságra és onnan vissza Hontra kerekeznek.

A túra során a falvakban megtekintjük a kulturális és természeti látnivalókat. Gyönyörködünk a táj szépségében és hallgatjuk a madarak énekét. Közben barátságok szövődhetnek a résztvevők között.

A regisztrálási határidő: május 5. csütörtök . (Az előzetesen jelentkezőknek ingyenes étkezést és frissítőt biztosítunk. A regisztráció díja 500 Ft , mely induláskor Nagyorosziban fizetendő.)

Nagyoroszi megközelíthető vonattal a Vác- Balassagyarmat vonalon és közúton.
Az érintett települések egyben találkozási pontok is, ahol csatlakozni lehet a túrázókhoz.

Láthatósági mellény mindenkinek kötelező. A 12 év alatti gyermekek csak szülői kísérettel és bukósisakban vehetnek részt a túrán.

Kérjük, tartson velünk az „Örökségeink útján” zöldúton, és gyűjtse össze az út során érintett települések bejegyzéseit „zöld” útlevelébe, melyet a kiindulóponton, a regisztráláskor vehet kézhez.

Bővebb információ: www.sugarkankalin.hu, info@sugarkankalin.hu, 06/35 567-070,

06 20 /621-7483, 06 30/514-0334.

A kerékpártúra részletes programját a plakáton olvashatják.

A Sugárkankalin Turisztikai Egyesület településein található irodalmi, történelmi, néprajzi emlékhelyek felkeresése, valamint helyi alkotók, kézművesek, irodalmárok meglátogatása. (Drégelypalánk-Hont-Ipolyvece-Nagyoroszi-Borsosberény-Pusztaberki-Horpács-Dejtár-Érsekvadkert-Patak)
Programajánló