» Börzsönyi erdei iskolák, nyári táborok
  • gyönyörű börzsönyi tájat, sok túrázási, kirándulási lehetőséggel
  • 70 köbméteres kerti medencét
  • felszerelt konyhánkat és kültéri főzési és sütési lehetőségeinket
  • 6 szobában akár 35 fő elhelyezését
  • biliárdasztal, TV, WiFi, asztali sakk, kártyajátékok, hangtechnika használatát, karaoke programot
Az épület I. szintjén található a turistaszálló, a felette lévő emeleten panzió üzemel. A szobákhoz nemenként elkülönített zuhanyzók és wc-ék állnak rendelkezésre, a tanároknak szintén külön vizesblokk szolgál.
Összes férőhely:80 fő. A panzióban étterem, büfé, borozó, három társalgó várja az idelátogatókat. Az udvaron 3 ping-pong asztalt állítottunk fel. A 2-3 és 4 ágyas szobáink zuhanyzóval, mosdóval és WC-vel vannak felszerelve. Évszaktól függetlenül mindenki választhat kedvére való séta-, illetve túra utat a Börzsöny vadregényes turistaútjai és ösvényei közül. A környéken télen is megtalálhatja számítását minden idelátogató, mivel sípálya, szánkópálya található a panzió 500 méteres körzetében.
A 2*-os színvonalú kemping előtt zakatol a kisvasút. Körbe veszik a Börzsöny hegyei, kemény magashegyi túrák kiindulópontja a Csóványos felé. A szomszédságban strand, hatalmas szabad tér focipályával, játszótérrel,szalonnasütő helyekkel. Kitűnő helyszín kerékpártúrákra, lovastúrákra, táborok, osztálykirándulások, erdei iskolák, baráti társaságok számára.
Szállásunk a faluszélén Börzsöny hegység lábánál, Diósjenőn közvetlenül a Jenői strandfürdő mellett található.Panzió szobái egy kétágyas,kettő háromágyas,és három négyágyas igy húsz fő elhelyezésere szolgál. Minden szobába fürdőszoba zuhanykabin,wc, kézmosó továbbá színestelevízió,műhold és rádiókészülékkel rendel kezik.A kerthelységben szalonna és steak sütés lehetséges, az erre kialakított helyen. Az étkezés saját konyháról történik a la carte és menü rendszer ben, így vendégeink részére igény esetén reggelit félpanziót, és teljes panziós ellátást tudunk biztosítani. Tenisz pálya és kerékpár kölcsönzés helyben.
A szállónk közvetlen patakparti, a "Kemence-patak" csobogása fogadja a hozzánk látogatókat, illetve egy mesterségesen kialakított pici tó található a szálló területén. A patak mentén több mint 2200 m2-es érintetlen fás ligetes területen sétálhat a pihenni vágyó vendégünk. A sportolni vágyók focizhatnak és más sportolási lehetőségek közül választhatnak ezen a területeken. A Kemence kisvasút a szálló előtt halad el, a megálló 100m-re található. A szállónk alkalmas: kisebb lakodalmak, családi és baráti rendezvények valamint munkahelyi tréningek megtartására az év bármely szakában. Zárt parkolási lehetőség biztosított.
Erdei iskola program
Panziónk helyi adottságai miatt igen kiválóan megfelel az erdei iskolák követelményeinek, távol a nagyvárosok zajától, rossz levegőjétől a városi gyerekek számára új lehet az itt élő emberek közvetlensége, vendégszeretete, nyugodt életritmusa.
Berkenye
A Berkenye-Vendégház gyönyörű környezetben, gondozott telken várja pihenni vágyó vendégeit, amely közvetlenül a tó mellett, az erdő szélén fekszik. 2007-ben lett bővítve, teljesen felújítva és 2008-tól megnyitja kapuit az idelátogató vendégek számára.
A városi gyerekek számára új lehet az itt élő emberek közvetlensége, vendégszeretete, nyugodt életritmusa. A szálláshelyről a kisdiákok egyből a természetben találják magukat, ahol tanösvényen tehetnek körutat, megfigyelve az erdő adottságait.

A Magyarkúti Fogadó megalakulása óta az egyik legkedveltebb szálláshely a Börzsöny déli részén. Reméljük az itt található információk meggyőzik arról, hogy sikerünk nem a véletlen műve!

Zebegény központi részén, a Szőnyi István Múzeum közelében található Vendégházunk. Zebegény nagy múlttal rendelkezik gyerekek üdültetésében, mely hagyományt szeretnénk továbbvinni. Vendégházunk ideális osztálykirándulásra, edzőtáborok és tánctáborok szervezésére. Ajánljuk programjainkat gyerekeknek, felnőtteknek.
Pusztán a tiszta levegőért, a természet közelségéért is érdemes ellátogatni Zebegénybe, ahol a környék egyik legismertebb táborhelyét ajánljuk Önnek, mely Szőnyi István festőművész hajdani kertjében, az érintetlen természettől karnyújtásnyira található.
Képzőművészeti- és egyéb kézműves programok
kisvasutas erdőismereti program Kismaros-Királyrét között
Az Ipoly Erdő Zrt. Királyréti Erdészete a Királyréti Erdei Vasúton egyedülálló kezdeményezésként működteti Gördülő Tanösvényét, amely egy komplex, egynapos erdőismereti program elsősorban általános iskolai csoportok részére.
A híres Drégelyvár közelében, romantikus erdei tábor várja a csendet, nyugalmat és a tiszta levegőt kedvelő vendégeket. Természetes környezetben, nomád körülmények között erdei tisztáson csörgő patak partján pihenheti ki a civilizáció fáradalmait.
Programajánló